Για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015

UntitledUntitled2

Σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης μέχρι σήμερα…

Η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης των 47 σελίδων, για εμάς, σίγουρα περιείχε σοβαρά μελανά σημεία και απείχε πολύ από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το οποίο θεωρούμε πως αποτελεί μία βάση αναγκαίων μίνιμουμ βημάτων σε μια κατεύθυνση ώστε να μπει φρένο στη λιτότητα. Οι δανειστές από τη μεριά τους, αντιπαρέβαλαν τελεσίγραφα που δεν είχαν καμία σχέση ούτε με την εντολή του ελληνικού λαού, αλλά ούτε και με μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Έγινε σαφές πως στόχος των θεσμών είναι η οριστική ταπείνωση και φθορά της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και της ίδια της ελληνικής κοινωνίας, στέλνοντας το μήνυμα πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από τα μνημόνια και τη λιτότητα, εμμένοντας στις απαιτήσεις τους κυρίως για λόγους πολιτικούς.

Επομένως, η κυβέρνηση επέλεξε να εμπλέξει τον ίδιο το λαό με δημοψήφισμα. Κι αυτό γιατί
ίδια δεν έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση να υπογράψει νέο μνημόνιο, αλλά ούτε και έκρινε ηγεμονικό ένα σενάριο σύγκρουσης με την ευρωζώνη. Σίγουρα, λοιπόν, η εμπλοκή στην οποία έφτασε η διαπραγμάτευση πρέπει να λυθεί με νέα λαϊκή εντολή. Το δημοψήφισμα αποτελεί υπεράσπιση της δημοκρατίας στην Ελλάδα και τη Ευρώπη. Δίνει τη δυνατότητα να ορίζουμε τις ζωές τις δικές μας και των λαών της Ευρώπης, ενάντια στους εκβιασμούς του νεοφιλελευθερισμού, στις πολιτικές λιτότητας και στο φόβο. Αλλά και πέρα από αυτό, το δημοψήφισμα αποτελεί σε αυτή τη συγκυρία ένα σημαντικό μέσο έκφρασης των ανθρώπων που αγωνίζονται για την αξιοπρέπειά τους, στην κατεύθυνση της πίεσης της κυβέρνησης κόντρα στις πιέσεις της Ευρώπης και του συστήματος και υπέρ των δυνάμεων του κινήματος.

Η απάντηση δεν πρέπει να έρθει από την κυβέρνηση, ούτε από καμία άλλη κυβέρνηση (εθνικής σωτηρίας κλπ.) αλλά από εμάς. Αντιλαμβανόμαστε το δημοψήφισμα σαν συνέχεια του αγώνα ενάντια στις πολιτικές του φόβου, της τρομοκρατίας, τις πολιτικές που αυξάνουν τις ταξικές ανισότητες, ισχυροποιούν ακόμη περισσότερο τους πλούσιους και σπρώχνουν ακόμη περισσότερο στην εξαθλίωση τα χαμηλά στρώματα. Δεν ενδίδουμε στα σενάρια καταστροφής που καλλιεργούν οι ταξικοί μας αντίπαλοι, αλλά διεκδικούμε την εφαρμογή ενός σχεδίου σύγκρουσης με τους ισχυρούς και υπεράσπισης των αδύναμων.

Στεκόμαστε λοιπόν ενάντια στο ΝΑΙ
Στο ΝΑΙ της μείωσης μισθών-συντάξεων, των απολύσεων, του ευτελισμού και της μείωσης των παροχών υγείας και παιδείας, των υφεσιακών μέτρων που εντείνουν φτώχεια ανεργία εξαθλίωση και υποτέλεια.
Στο ΝΑΙ των τελεσιγράφων, των τραπεζών, των καθεστωτικών ΜΜΕ, της υποταγής, της «σωτηρίας»
Τασσόμαστε ξεκάθαρα ενάντια στο ΝΑΙ των «Μένουμε Ευρώπη» άνευ όρων. Γιατί εμείς δεν θέλουμε να είμαστε κομμάτι μιας Ευρώπης δύο ταχυτήτων που προσπαθεί να εξαφανίσει από το χάρτη της κάθε αγωνιστική εναλλακτική και αριστερή φωνή.
Εμείς θέλουμε μια Ευρώπη των Λαών, της Δημοκρατίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης, των ανοιχτών συνόρων.

Φωνάζουμε ένα δυνατό ΟΧΙ!

ΟΧΙ στον πανικό που σπέρνουν τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης και οι ντόπιοι εκπρόσωποι των δανειστών (ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΠΟΤΑΜΙ) οι οποίοι μεταφράζουν το δημοψήφισμα σε ψευτοδίλημμα εντός/εκτός Ευρώπης. Ο ελληνικός λαός μετά από πέντε χρόνια μνημόνιο δεν γίνεται θύμα της τρομοκρατίας τους.
ΟΧΙ σε ένα νέο μνημόνιο εξαθλίωσης της χώρας

ΟΧΙ στη λιτότητα
ΟΧΙ στο φόβο
Ψηφίζουμε ΟΧΙ γιατί αυτό θα σημάνει πως η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα, ο λαός της μπορεί να αποφασίζει για το μέλλον του, να αμφισβητήσει τη λιτότητα και να επιλέξει έναν διαφορετικό δρόμο.
Γιατί με το OXI ο ελληνικός λαός θα δώσει φωνή σε όλους τους λαούς της Ευρώπης στέλνοντας το μήνυμα ότι «Μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς». Σε μια Ελλάδα της δημοκρατίας, σε μια Ευρώπη της αλληλεγγύης.

Γιατί μπορεί να μην ξέρουμε που θα καταλήξει αυτός ο αγώνας αλλά σίγουρα ξέρουμε ότι δεν γυρνάμε πίσω.

Γιατί είναι ο πανικός τους που ένας λαός ορθώνει το ανάστημά του και λέει «Φτάνει πια. Τώρα μιλάμε εμείς».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s